Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Napos, nyárias idő

Vasárnap fátyol-, illetve gomolyfelhők zavarhatják a napos időszakokat. Elszórtan főként nyugaton és északon, valamint néhol a középső tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti-délkeleti szél délen és a Dunántúlon lehet élénk. Kora reggel 10-17, délután 23-29 fokot mérhetünk.

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, a gomolyokból csak néhol alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Néhol a Dunántúlon és északkeleten élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Kedden a napsütésé lesz a főszerep, csak kevés helyen - elsősorban nyugaton - alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Napközben helyenként felélénkül a keleti-északkeleti szél, délután a Dunántúlon erősödik fel az északnyugatira forduló szél. Délután 25-29 fokot mérhetünk.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, de napsütésből sem lesz hiány. Az északnyugati szél a Dunántúlon, majd a középső és keleti tájakon élénk, erős lesz. Napközben 22-29 fokig melegedhet a levegő, a Dunántúlon lesz enyhébb az idő.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 17:47)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyári öltözet
Nyári öltözet
Hirdetés
26 V
28
15
jeles nap
27 H
29
13
jeles nap
28 K
28
12
29 Sz
26
13
30 Cs
27
13
31 P
27
14
1 Sz
26
14
2 V
26
14
3 H
26
14
4 K
27
14
5 Sz
28
15
6 Cs
28
15
7 P
28
15
8 Sz
29
14
jeles nap
9 V
29
14
10 H
29
16
11 K
30
16
12 Sz
29
16
13 Cs
28
17
jeles nap
14 P
26
16
15 Sz
27
15
16 V
26
14
jeles nap

Pollenjelentés

Fenyőfélékalacsony
Pázsitfűfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékközepes
Bodzaalacsony
Bálványfanincs
Gombákközepes
Fokozatosan erősödő pollenterhelés

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, helyenként elérheti a nagyon magas szintet is.

A csalánfélék virágporának mennyisége fokozatosan emelkedik, közepes, esetenként magas szintet érhet el.

A lórom és az útifű pollenje jellemzően alacsony, helyenként közepes koncentrációban lehet jelen.

A fák közül a fenyőfélék, a bálványfa, a bodza és a hárs pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem várható fronthatás, de a fülledt meleg még okozhat migrénes fejfájást, ingadozó vérnyomást.

Reggel a párás, nyirkos tájakon átmenetileg felerősödhetnek az ízületi panaszok.

Napközben elszórtan számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, amit viharos széllökések kísérhetnek.

Ilyen esetekben fokozódó idegrendszeri panaszokra, feszültségre, idegességre, szorongásos panaszokra számíthatunk, fokozottan jelentkezhet szédülés, bizonytalanság érzet.

A fülledt időszakokban légzési nehézségekre, szívpanaszokra is készülnünk kell.

Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 11 és 15 óra között a naposabb tájakon és időszakokban az UV-sugárzás erős, helyenként nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap néhol párásan, ködösen indulhat a reggel, emiatt átmenetileg korlátozott látási viszonyok jelentkezhetnek az utakon.

Napközben főként nyugaton és északon, valamint néhol a középső tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Környezetükben vizes, csúszós útszakaszokra, az intenzívebb gócokban vízátfolyásokra, néhol hirtelen lecsökkenő látótávolságra számíthatunk.

A keleti, délkeleti szelet délen és a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik, emiatt kissé csökkenhet a járművek menetstabilitása.

A napos tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben naposzemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Vasárnap reggel eső, zápor, esetleg zivatar előfordulhat a Balaton nyugati részén, majd napközben napos-gomolyfelhős idő várható már csak egy-egy záporral, zivatarral. A keleties szél élénk lehet, zivatarok környezetében erős, viharos. Délután 24-27 fok körül alakulhatnak a maximumok. Az UV-sugárzás 11 és 15 óra között nagyon erős lesz, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről!

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
20°C
Adria
Adriai előrejelzés

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk lehet az északias szél. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

A tenger vize Pulánál 20, Splitnél 20 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
24°C
felhős
23°C
felhős
24°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép