Hirdetés
Citromsárga riasztás zivatarra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Nem tágít a fülledt, záporos, zivataros idő

Pénteken többfelé záporokkal, zivatarokkal tarkított fülledt időre van kilátás. Helyenként felhőszakadás továbbra is előfordulhat. A szél ismét csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet. Reggel 12 és 17, délután 21 és 27 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is számítani kell időnként több tájegységünkön záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szél helyenként zivataroktól függetlenül is megélénkülhet. Reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd. Délután 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap a napos időszakok mellett még többfelé kialakulhat zápor, zivatar, de délután az északi tájakon már naposabb, szárazabb idő valószínű. Megélénkül, megerősödik az északi-északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakulhat.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, és csak egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg gyenge zápor. A szeles időben 18 és 24 fok közé melegedhet a levegő. Kedden már többfelé zavarhatják felhők a napsütést, de csak elszórtan alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Veszít erejéből a szél. Délután 18-25 fokot mérhetünk.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 18:45)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyárias öltözet, esernyő
Nyárias öltözet, esernyő
Hirdetés
10 Sz
26
15
11 V
23
15
12 H
21
11
13 K
21
8
jeles nap
14 Sz
23
10
15 Cs
24
11
16 P
24
13
jeles nap
17 Sz
25
14
18 V
26
14
19 H
27
14
20 K
27
15
21 Sz
28
15
jeles nap
22 Cs
28
15
23 P
27
15
24 Sz
26
15
jeles nap
25 V
27
15
26 H
28
16
jeles nap
27 K
27
15
28 Sz
28
16
29 Cs
28
16
30 P
28
15

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékalacsony
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

Magas a pollenterhelés, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben, viszont a következő napokban a csapadékosabb idő hatására valamelyest csökkenhet a terhelés.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a közepes-magas szintet, a csalánféléké pedig a közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma általában alacsony-közepes szinten lehet jelen.

Orvosmeteorológia

Pénteken sem lesz felettünk időjárási front, de különféle tünetek továbbra is jelentkezhetnek.

A fülledt idő miatt az arra érzékenyebbeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg nehézlégzés, légszomj és rosszullét előfordulhat.

Ingadozhat a vérnyomás, valamint előtérbe kerülhetnek a keringési panaszok.

Újabb nehéz nap vár az idősekre, a szívbetegekre, valamint a keringési panaszokkal élőkre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Záporok, zivatarok idején fokozódik a fülledtség, romolhat az asztmások, illetve a légzőszervi megbetegedésekkel élők állapota, így ők ekkor lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot érhet el, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken is sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokat felhőszakadás kísérheti, emiatt hirtelen romolhatnak a látási viszonyok, vízátfolyások, villámárvizek is nehezíthetik a közlekedést.

Záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések előfordulhatnak, amelyek jelentősebb mértékben ronthatják a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel többfelé pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, időnként záporok, zivatarok is kialakulhatnak a tó térségében, néhol felhőszakadás is előfordulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Reggel 14-16, délután 23-25 fok körül alakulhat a hőmérséklet. 10 és 16 óra között a napos időszakokban az UV-sugárzás erős, nagyon erős lehet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
21°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken és szombaton napos-gomolyfelhős idő várható az Adria térségében, helyenként átmeneti jelleggel záporok, zivatarok kialakulhatnak. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. Délutánonként 21-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
26°C
felhős
28°C
felhős
27°C
Horvátország térkép