Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Naposabb délelőtt, felhősebb délután

Vasárnap kezdetben sok napsütésre van kilátás, de hajnalban, reggel délnyugaton pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Napközben nyugat felől felhők érkeznek. A Dunától keletre számíthatunk naposabb időszakokra, miközben nyugaton, északnyugaton eleredhet az eső a délután második felében. Estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra. A nyugati, majd a délire-délnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban 0-7, délután 15-20 fokra számíthatunk.

Hétfőn egy erős hidegfront hatására sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat, a legmagasabb északi hegycsúcsokon pedig átmenetileg akár havazhat is. Estére az ország legnagyobb részén megszűnik a csapadék, és felszakadozik a felhőzet. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 15 fok között alakulhat.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás, és időnként több tájegységünkön is előfordulhat futó zápor, esetleg hózápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Hajnalban sokfelé fagyni fog, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A szeles időben mindössze 5 és 10 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Szerda hajnalban is többfelé lehet fagy. Több lesz felettünk a felhő, de csak néhol számíthatunk kevés csapadékra. Az élénk, erős nyugatias szélben 8-15 fokra van kilátás. Csütörtökön többfelé szükség lehet az esernyőkre. A csúcshőmérséklet 8 és 19 fok között alakulhat, nyugaton, délnyugaton mérhetjük majd a legmagasabb értékeket.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:52)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
26 V
18
8
jeles nap
27 H
13
9
jeles nap
28 K
8
1
29 Sz
12
0
30 Cs
14
5
31 P
17
8
1 Sz
15
9
2 V
15
9
3 H
14
8
4 K
14
7
5 Sz
15
7
6 Cs
16
8
jeles nap
7 P
17
8
jeles nap
8 Sz
17
9
9 V
19
10
jeles nap
10 H
20
10
jeles nap
11 K
20
10
12 Sz
21
10
jeles nap
13 Cs
21
10
14 P
19
10
jeles nap
15 Sz
21
10
16 V
22
11

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 20 cm
Kékestető -
Mátraszentistván 25 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Havazás vasárnap nem várható

Vasárnap havazni sehol sem fog. Hétfőn viszont a legmagasabb északi hegycsúcsokon átmenetileg havazás válthatja fel az esőt.

Orvosmeteorológia

Vasárnap napközben időjárási front nem lesz felettünk, de kezdetben az érzékenyek körében görcsös panaszok még előfordulhatnak.

A szeles idő viszont fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

A hűvös hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

Az óraátállítás miatt alvásproblémák és fáradékonyság is jelentkezhet.

A szeles időben csökkenhet hő- és komfortérzetünk, de a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Vasárnap este, éjjel viszont egy erős hidegfront közelíti meg hazánkat.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap nyugaton, északnyugaton eleredhet az eső a délután második felében, majd estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra, így az érintett tájakon vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők.

Hajnalban, reggel délnyugaton pára- és ködfoltok előfordulhatnak, melyek átmenetileg ronthatják a látási viszonyokat.

A nyugati, majd a délire-délnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet