Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hideg reggel, napos délután

Órás előrejelzés

Hideg reggel, napos délután

Hétfőn derült, napos, száraz időben lesz részünk. A Dunántúlon és a középső országrészben több helyen élénk, Sopron környékén erős lehet a délkeleti szél. Reggel főként keleten és néhol az Alpokalján találkozhatunk párás, ködös körzetekkel. Hajnalban -6, +3, napközben 11-16 fok várható.

Kedden nyugaton, majd a középső tájakon megnövekszik a felhőzet, keleten napos marad az idő. Kisebb csapadék csak este néhol a Dunántúlon fordulhat elő. A középső országrészben élénk lehet a délkeleti szél. Újabb hideg reggelben lesz részünk, többfelé pára-, ködfoltokkal, délután pedig 10-16 fokot mérhetünk.

Szerdán kezdetben több, délután már kevesebb felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Hajnalban foltokban pára, köd képződhet. Délután 11-16 fokra van kilátás. Az északi-északkeleti szél csak nyugaton és délkeleten élénkülhet meg helyenként.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható, hideg, többfelé ködös reggelekkel, 12-16 fokos maximumokkal. Pénteken a Dunántúlon többfelé és néhol délen feltámadhat a délkeleti szél.
Kiadta: Időkép (tegnap 19:25)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
25 H
14
-2
jeles nap
26 K
13
0
jeles nap
27 Sz
14
0
28 Cs
14
0
jeles nap
29 P
14
1
30 Sz
15
3
31 V
16
5
jeles nap
1 H
17
7
jeles nap
2 K
16
9
3 Sz
16
8
4 Cs
15
7
5 P
12
6
6 Sz
11
4
7 V
11
3
8 H
13
5
9 K
12
5
10 Sz
12
5
11 Cs
13
6
jeles nap
12 P
13
5
13 Sz
11
5
14 V
12
4
15 H
10
2
Hirdetés

Pollenjelentés

Gombák

A parlagfű virágporának mennyisége fokozatosan csökken, de az elmúlt napok melegebb időjárásának köszönhetően helyenként újra elérheti a tüneteket okozó közepes szintet.

Más allergén növények pollenszintje jellemzően alacsony marad.

A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé nagyon magas szintet ér el.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem lesz front térségünkben, de a hideg, helyenként párás, ködös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Napközben a napos idő javíthatja hangulatunkat, közérzetünket, de továbbra is nagy lesz a napi hőingás, ami elsősorban a keringési panaszokkal élőket viselheti meg.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn a hajnali, reggeli órákban főként az Alföldön pára- és ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat. Napközben országszerte napos, száraz időre van kilátás, érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A középső és dunántúli tájakon több helyen élénk, északnyugaton néhol erős délkeleti széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Hétfőn felhőtlen, napos időre van kilátás a tónál. A mérsékelt délkeleti szelet egy-egy élénk lökés kísérheti. A csípős reggelt követően délután 13-14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
11°C
Adria
Adriai előrejelzés

Hétfőn délen marad a napos idő, északabbra már vastagabb fátyolfelhők érkezhetnek, de csapadék nem várható. A légmozgás mérsékelt marad. Délután 15-21 fok várható. Keddre beborul az ég, többfelé elered az eső.

Részletes előrejelzés
felhős
15°C
felhős
19°C
felhős
19°C
Horvátország térkép