Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hideg, nyirkos idő

Órás előrejelzés

Hirdetés

Hideg, nyirkos idő

Pénteken sokfelé borongós, szürke időre számíthatunk, helyenként tartósan párás, ködös időre van kilátás, inkább csak nyugaton és északon északkeleten, valamint keleten süthet ki hosszabb-rövidebb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás helyenként előfordulhat. A Dunántúl északi felén élénk, Sopron környékén erős lehet a déli-délkeleti szél. Napközben -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton sok lesz fölöttünk a felhő, helyenként tartósan párás, ködös lesz az idő. A Dunántúlon hószállingózás, havas eső, kisebb havazás is előfordulhat, délután nyugat felől ugyanakkor itt már felszakadozhat a felhőzet. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban mindenhol fagyni fog, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig -1 és +5 fok között alakul.

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon-északkeleten havazásra, hajnalban, reggel főként a Dunántúlon és délen ónos esőre is, majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Egyes tájegységeinken élénk lehet a szél. Fagyos lesz a reggel, majd napközben -2 és +8 fok közé melegedhet a levegő, Sopron környékén lesz legenyhébb az idő.

Hétfőn és kedden is sok felhő lesz felettünk, de időnként kisüthet nap. Elszórtan számítani kell átmenetileg esőre, záporra, de hétfőn északon, északkeleten kisebb havazás és ónos eső is előfordulhat. Hétfőn többfelé élénk lehet a délies szél, majd kedden keleten kísérhetik élénk lökések a délnyugati szelet. Hétfőn 0 és 9, kedden 3 és 11 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.
Kiadta: Időkép (ma 09:35)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli öltözet
Meleg, téli öltözet
Hirdetés
8 P
3
-2
jeles nap
9 Sz
3
0
10 V
3
-1
jeles nap
11 H
5
0
12 K
8
1
13 Sz
7
5
jeles nap
14 Cs
7
4
15 P
5
2
16 Sz
5
1
17 V
6
1
jeles nap
18 H
6
2
19 K
6
1
20 Sz
4
1
21 Cs
4
0
jeles nap
22 P
5
1
23 Sz
8
4
24 V
7
3
jeles nap
25 H
11
5
jeles nap
26 K
10
6
jeles nap
27 Sz
11
5
jeles nap
28 Cs
8
5
29 P
8
3

Hójelentés

Bánkút 23 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 27 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 23 cm

Jelentős havazás nem várható

Pénteken számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás, kezdetben ónos szitálás is előfordulhat a borongós területeken.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg téli idő miatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési panaszok, vérnyomásproblémák, görcsös panaszok és ízületi problémák egyaránt jelentkezhetnek.

Ugyanakkor szívpanaszok és légzési problémák is előfordulhatnak.

Sokfelé szürke időben lesz részünk, mely rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Ahol viszont kisüt a nap, javulhat kedélyállapotunk.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás, kezdetben ónos szitálás is előfordulhat a borongós területeken, így vizes, csúszós, helyenként akár jeges utakkal is találkozhatnak a közlekedők.

Ugyanakkor még mindig találkozhatunk havas, hókásás, latyakos, nagyon csúszós utakkal is.

A hajnalra, reggelre kéződött pára, köd néhol tartósan megmaradhat napközben, az érintett tájakon korlátozott látási viszonyokra kell készülni.

A Dunántúl északi felén élénk, Sopron környékén néhol erős lehet a déli-délkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A téliessé vált körülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet