Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Velem
Napos lesz a szombat, de reggel pára, köd előfordulhat
Hirdetés

Napos lesz a szombat, de reggel pára, köd előfordulhat

Szombaton a reggelre képződött pára- és ködfoltok feloszlását követően napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon, északkeleten, északnyugaton és néhol délen helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat. Az ország déli felén élénk lesz a délnyugati szél. Délután 21 és 27 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pünkösdvasárnap ismét több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. A Dunántúlon csak néhol, a Dunától keletre viszont több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél többfelé leghet élénk, zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetnek. A legmelegebb órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pünkösdhétfőn és kedden sok felhő lesz felettünk, és szinte mindenhol kialakulhat eső, zápor, zivatar, illetve többfelé felhőszakadás is. Hétfőn csak helyenként élénkülhet meg a déli-délkeleti szél, kedden viszont sokfelé kell számítani élénk, erős széllökésekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet ezeken a napokon 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett több helyen megnövekedhet a felhőzet, és szórványosan újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A nyugati-délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A csúcshőmérséklet 22-27 fok között valószínű.
Kiadta: Időkép (ma 07:35)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Tavaszi öltözet
Tavaszi öltözet
Hirdetés
18 Sz
22
10
jeles nap
19 V
24
11
jeles nap
20 H
24
12
jeles nap
22 Sz
23
15
23 Cs
22
13
jeles nap
24 P
21
13
25 Sz
21
13
jeles nap
26 V
22
13
jeles nap
27 H
23
13
28 K
24
13
29 Sz
24
14
30 Cs
24
14
31 P
24
14
1 Sz
24
14
2 V
24
14
3 H
25
16
4 K
25
16
5 Sz
25
16
6 Cs
26
16
7 P
25
16
8 Sz
27
15
jeles nap

Pollenjelentés

Eperfafélékalacsony
Tölgyalacsony
Fenyőfélékközepes
Pázsitfűfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Csalánfélékalacsony
Gombákalacsony
Átmenetileg mérséklődő pollenterhelés

A záporos-zivataros idő hatására átmenetileg mérséklődött a pollenterhelés.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országosan már a közepes-magas tartományban alakul.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja fokozatosan emelkedik, sokfelé még alacsony, de helyenként már közepes szinten van jelen.

A fák közül a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas tartományból alakul, a tölgyé, az eperfaféléké, a bodzáé és a vadgesztenyéé pedig alacsony-közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton már nem várható fronthatás.

Reggel helyenként a nyirkos, hűvös időben felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak.

Napközben megélénkül több helyen a szél, ami fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot idézhet elő a szélre fokozottan érzékenyeknél.

A fülledt időben vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, szédülés is előfordulhat.

11 és 15 óra között a naposabb tájakon és időszakokban az UV-sugárzás erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szombat reggel még több helyen pára-, ködfoltok csökkenthetik a látástávolságot, ám ezek nagy része kora délelőttre feloszlik.

Napközben már szárazabb időre van kilátás.

Néhol északon, északkeleten, esetleg délen fordulhat még elő zápor, egy-egy zivatar, mely átmenetileg vizessé, nedvessé teheti az érintett útszakaszokat.

Záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Az ország déli felén az élénk délnyugati szél kissé csökkentheti a menetstabilitást.

Sok napsütés várható, így érdemes lesz napszemüveget viselni vezetés közben.

Tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton már nyugodt, túlnyomóan napos idő várható a Balatonnál, csapadék nem valószínű. Reggel azonban még előfordulhatnak pára-, ködfoltok a tó környékén. A délnyugati szél időnként megélénkül. Délután 23-25 fok körül alakul a hőmérséklet. A kora délutáni órákban az UV-sugárzás erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
17°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, az időnként megjelenő felhőkből csak helyenként alakulhat ki átmeneti zápor, esetleg egy-egy zivatar. A délkeleti-déli szél csak időnként lesz élénk. 21 és 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 18, Splitnél 19 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
24°C
felhős
27°C
felhős
26°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép