Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Zirc
Megnövekvő felhőzet, kisebb csapadékkal
Hirdetés

Megnövekvő felhőzet, kisebb csapadékkal

Vasárnap a felhőké lesz a főszerep, rövid napos időszakok keleten, északkeleten lehetnek. Eleinte főként a Dunántúlon, később a középső és északi országrészben lehet elszórtan kisebb eső, zápor. A középső tájakon és a Dunántúlon gyakran élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Délután 5-11 fok várható.

Hétfőn délen, délkeleten akár több órára is kisüthet a nap, máshol felhős idő lesz, elszórtan -főleg keleten - kisebb esővel, szitálással. Nyugaton, délnyugaton napközben is tartósan megmaradhat a reggeli pára, köd. Estétől nyugat felől nagyobb kiterjedésű csapadék érkezik. Több helyen élénk, északnyugaton néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. Hajnalban 0, +5, délután 5-12 fokra van kilátás.

Keddre virradóra a csapadéktömb egyre inkább kelet felé tolódik, eleinte sokfelé, napközben egyre inkább keleten eshet, az eső mellett a Bükkben, Mátrában néhol havas eső is előfordulhat. Mindeközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Északon és az Alföldön lehet szelesebb az idő. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Szerda reggel az ország nagy részén gyengén fagyni fog, többfelé képződik pára, köd. Délután dél felől megvastagszik a felhőzet, de északon- északkeleten még több órára kisüthet a nap. Késő délutántól délen előfordulhat kisebb eső. Napközben 3-9 fok valószínű. Csütörtökön újra enyhébb levegő érkezik fölénk; szeles, változékony időben lesz részünk.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 10:10)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet, esernyő
Meleg öltözet, esernyő
Hirdetés
4 V
6
0
jeles nap
5 H
8
3
jeles nap
6 K
8
4
jeles nap
7 Sz
6
0
8 Cs
6
1
9 P
9
4
10 Sz
7
3
11 V
5
1
jeles nap
12 H
6
1
13 K
5
2
jeles nap
14 Sz
4
0
15 Cs
3
-2
16 P
2
-3
17 Sz
2
-3
18 V
2
-3
jeles nap
19 H
1
-3
20 K
0
-4
21 Sz
2
-3
jeles nap
22 Cs
3
-2
23 P
6
1
24 Sz
5
0
jeles nap
25 V
7
0
jeles nap

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Enyhe idő lesz, hó hétvégén nem várható

Vasárnap és hétfőn enyhe idő várható, az időszakosan előforduló csapadék folyékony halmazállapotú lesz. Kedden a Bükkben, a Mátrában és a Zemplénben lehet esetleg havas eső, hó.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatásra számíthatunk, így a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Gyakori tünet lesz a fejfájás, amit a középső megyékben és a Dunántúlon az élénk, erős szél is fokozhat, illetve ez ingerékenyaséget, nyugtalanságot is kiválthat.

Alvásproblémák, álmatlanság, szédülés, vérnyomás-ingadozás szintén előfordulhatnak, valamint felerősödhetnek a kopásos és gyulladásos eredetű ízületi panaszok.

A fényszegény időben lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap az Alföldön és a nyugati határ mentén néhol akár a déli órákig is megmaradhat a reggeli köd, emiatt ezeken a területeken rossz látási viszonyokra készülhetünk.

Elsősorban a Dunántúlon, később a középső és északi területeken is előfordulhat eső, zápor, így vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatunk, érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

A középső megyékben és a Dunántúlon többfelé élénk, erős keleti-délkeleti szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet