Hirdetés
Citromsárga figyelmeztetés havazásra
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Zirc
A nap első felében még vegyes csapadék jöhet
Hirdetés

A nap első felében még vegyes csapadék jöhet

Csütörtökön kezdetben a Nyugat-Dunántúl kivételével még többfelé hullhat hó, havas eső, keletebbre néhol eső. Napközben az ország középső és keleti részein további gyengülő intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék várható, délután nyugaton, délnyugaton viszont már felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Hajnalban nyugaton-délnyugaton zúzmarás köd képződhet. A minimumok 0 és -5 fok, míg a maximumok -1 és +5 fok között alakulhatnak.

Péntekre sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, mely néhol tartósan is megmaradhat. Főként nyugaton éa északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás előfordulhat a borongós területeken. Sopron környékén néhol élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban -6 és +1, a havas nyugati és északi tájakon -10 és -7, napközben -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton az ország nagy részén rétegfelhős, helyenként tartósan ködös idő várható. Hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos ködszitálás előfordulhat. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután -2 és +4 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Előreláthatólag vasárnap is párásan, ködösen, borongósan indul a reggel, de a jelenlegi számítások szerint a Dunántúlon már kevés napfényben is bízhatunk. Máshol kisebb szitálás, hószállingózás előfordulhat, a legmelegebb órákban -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 20:17)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli öltözet
Meleg, téli öltözet
Hirdetés
7 Cs
-1 -3
jeles nap
8 P
-1
-9
9 Sz
-1
-8
10 V
0
-6
jeles nap
11 H
2
-4
12 K
3
-2
13 Sz
4
-1
jeles nap
14 Cs
4
0
15 P
2
-1
16 Sz
2
-3
17 V
1
-4
jeles nap
18 H
0
-5
19 K
0
-6
20 Sz
-1
-6
21 Cs
-1
-6
jeles nap
22 P
1
-4
23 Sz
4
-1
24 V
3
-2
jeles nap
25 H
7
0
jeles nap
26 K
6
1
jeles nap
27 Sz
7
0
jeles nap
28 Cs
4
0

Hójelentés

Bánkút 7 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 11 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 15 cm
Visegrád 4 cm

Még csütörtökön is havazhat

Elsősorban a középső és az északi-északkeleti országrészben várható további havazás csütörtökön. A Vértes, a Gerecse, a Pilis, a Börzsöny és a Mátra térségében várható a legtöbb friss hó, akár 10-15 centinél is több eshet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön már inkább gyenge hidegfronti tünetekre panaszkodhatnak az érzékenyebbek.

Általános lehet a fejfájás, a vérnyomás-ingadozás, néhányan hasi panaszokról, mellkasi fájdalomról számolhatnak be.

A borongós, fényszegény időben lehangoltság jelentkezhet, a szokásosnál rosszabb lehet a kedvünk, de délután nyugaton már szakadozottabb lesz a felhőzet.

A Dunántúlon a szeles idő következtében ingerlékenyebbek lehetünk, fejfájásra panaszkodhatunk.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön is sokfelé kell csapadékra számítani.

Nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadékhullás, a csapadékmező súlypontja egyre inkább kelet felé tolódik.

A középső és északi részeken főleg hó, esetleg havas eső, keletebbre hó, havas eső, eső formájában hullik majd a csapadék, sokfelé latyakos, havas, hókásás, csúszós utakra számíthatnak a közlekedők.

A Dunántúlon élénk, néhol erős szél hordhatja a havat, valamint csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A téliessé váló útkörülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet