Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Zsámbék
Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön
Hirdetés

Legyengül a szél, fagyos éjszaka jön

Szerda hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, a derült, fagyzugos, szélvédett északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok. Napközben nyugaton megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék ugyanakkor nem várható, hosszabb szűrt napsütéses időszakokra keleten számíthatunk. A többfelé élénk nyugati-délnyugati szélben 8-13 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a felhős időben rövid napos időszakokra számíthatunk. Több helyen kialakulhat eső, zápor. Többfelé élénk, délnyugaton erős lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalban -5, +6 fokig csökken a hőmérséklet. Elsősorban északon, északkeleten várható még fagy. Délután 9 és 20 fok között alakulhatnak a maximumok. Nyugaton, délnyugaton érhetjük el a 20 fokot.

Pénteken kezdetben keleten várható eső, majd napközben a napos, fátyolfelhős időben többfelé fordulhatnak elő záporok, néhol zivatar is lehet. Élénk, több helyen erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban már nem lesz fagy, délután pedig 16-21 fok közé melegedhet a levegő.

Szombaton a változóan felhős-napos időben ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok is. Az északnyugatira forduló szelet sok helyen erős, a Kisalföldön viharos lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 13-19 fok között valószínű. Vasárnap többfelé felhős, esős időre van kilátás. Erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet. Délután 8-16 fok közötti maximumok várhatóak.
Kiadta: Varga Sándor (ma 18:12)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
29 Sz
10
-4
jeles nap
30 Cs
16
2
31 P
18
8
1 Sz
16
9
2 V
13
6
3 H
10
2
4 K
9
0
5 Sz
9
1
6 Cs
12
3
jeles nap
7 P
13
4
jeles nap
8 Sz
15
4
9 V
14
5
jeles nap
10 H
15
5
jeles nap
11 K
13
6
12 Sz
16
7
jeles nap
13 Cs
19
7
14 P
17
7
jeles nap
15 Sz
19
7
16 V
20
8
17 H
19
8
18 K
18
9
19 Sz
18
6

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 1 cm
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Melegfront jön

Szerdán már egy melegfront közelíti meg térségünket. Kisebb eső csak néhol fordulhat elő, havazás, hózápor már nem valószínű.

Orvosmeteorológia

Szerdán melegfronti tünetekre számíthatunk.

Fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, valamint migrén is jelentkezhet.

A fagyos reggeli időben ismét felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, és könnyen megfázhatunk.

Jó hír, hogy a szél jelentősen mérséklődik, de az élénk széllökések még lecsökkenthetik hő- és komfortérzetünket, illetve a szélre érzékenyebbek még tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán már csak helyenként lehet kisebb csapadék, így alapvetően száraz útviszonyokra készülhetnek az útnak indulók.

A szél is sokat veszít erejéből, de az élénk nyugati, délnyugati széllökések még kissé ronthatják a járművek menetstabilitását.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet