Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Nyárias hétvége

Szombaton fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napos időt, de csapadék nem várható. A nyugati-északnyugati szél több helyen megélénkül. A minimumok 6 és 13 fok között alakulnak, majd napközben 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap változóan napos-felhős időben lesz részünk, de késő estig említésre méltó csapadék továbbra sem érkezik. Sokfelé élénk, az ország északkeleti harmadán erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Nyári időben lesz részünk, a csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn egy közeledő hidegfront hatására elsősorban északon, északnyugaton és nyugaton eső, zápor, zivatar már kialakulhat, máshol még szárazabb, naposabb idő valószínű. Sokfelé szeles időben lesz részünk. A csapadékosabb tájakon 22-26, máshol 27-31 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

Kedden már sokfelé számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra is. Élénk, erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. Jelentős lehűlés érkezik, a legmagasabb hőmérséklet 11 és 23 fok között alakulhat, délkeleten lehet a legmelegebb. Szerdán felhős, borongós időre van kilátás sokfelé esővel, záporral, keleten, délkeleten zivatarok is kialakulhatnak. A szeles időben mindössze 9-16 fokot mérhetünk a délutáni órákban.
Kiadta: Berceli Balázs (tegnap 20:59)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Kora nyárias öltözet
Kora nyárias öltözet
Hirdetés
13 Sz
24
11
14 V
28
10
jeles nap
15 H
24
13
16 K
16
11
17 Sz
13
6
18 Cs
11
4
19 P
12
2
20 Sz
13
3
21 V
12
4
22 H
13
4
jeles nap
23 K
14
4
24 Sz
15
5
jeles nap
25 Cs
17
6
jeles nap
26 P
17
8
27 Sz
19
9
28 V
19
7
29 H
18
9
30 K
20
8
1 Sz
21
9
jeles nap
2 Cs
23
12
3 P
20
11
4 Sz
21
11

Pollenjelentés

Tiszafaközepes
Kőrisközepes
Nyírközepes
Platánközepes
Eperfafélékmagas
Tölgymagas
Dióközepes
Gombákalacsony
Erős pollenterhelés

A pollenszezon legerősebb időszakába érkezett, egyszerre több, mint 20 féle allergén virágpora található meg a levegőben, többségük országosan tüneteket okozó koncentrációban.

A tölgy, a platán és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a magas-nagyon magas tartományban alakul.

A nyír, a kőris és a dió pollenszintje a közepes, helyenként a magas szintet is elérheti.

Közepes koncentrációban van jelen a ciprus-és tiszafafélék, a komlógyertyán, a fenyőfélék pollenje is, a juharé, a fűzé, az ostorfáé jellemzően alacsony-közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Orvosmeteorológia

Szombaton tovább fokozódik a nappali felmelegedés, emiatt a melegfrontra érzékenyeknél keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, fáradékonyság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavar is jelentkezhet.

Sokaknál migrén, fejfájás kialakulhat, valamint gyulladásos panaszok is felléphetnek.

A szél többfelé élénk lesz, ami tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat.

A nagy napi hőingás megviselheti szervezetünket.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem! Az UV-sugárzás a déli órákban helyenként már elérheti az erős fokozatot, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Csapadék szombaton sem várható, így ezen a napon is száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

A nyugati-északnyugati szél több helyen megélénkül, ami kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A túlnyomóan napos időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Az évszakhoz képest melegebb idő miatt tompulhatnak reflexeink, figyelmetlenebbek lehetünk.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton változóan napos-fátyolfelhős időre számíthatunk a tó térségében, esni sehol sem fog. Élénk lesz az északnyugati szél. Hajnalban 10-12, délután 23-25 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-sugárzás a déli órákban megközelítheti az erős fokozatot, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
14°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton és vasárnap sok napsütésre van kilátás az Adria térségében, csapadék nem várható. Helyenként élénk lesz a légmozgás. Délutánonként 22 és 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A tenger vize Pulánál 16, Splitnél 19 fokos.

Részletes előrejelzés
felhős
28°C
felhős
29°C
felhős
26°C
Horvátország térkép
Időkép
Időkép