Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hetes
Felhős, szeles szombat, kisebb hószállingózással
Hirdetés

Felhős, szeles szombat, kisebb hószállingózással

Szombaton felhős, borongós lesz felettünk az ég, késő délutántól azonban északkelet felől már szakadozottabbá válik a felhőzet. Többfelé várható hószállingózás, kisebb havazás, a Tiszántúlon és délkeleten havas eső is előfordulhat. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet. Napközben -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap kezdetben többfelé számíthatunk napos időre, délelőtt a Dunántúlon, majd keleten lehet több felhő, majd a délutáni órákban észak felől erőteljes fátyolfelhősödés kezdődik. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Hajnalban -6, -1, kora délután 1-5 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn a reggeli napos időt követően északnyugat felől beborul az ég, később az északi, északnyugati tájakon több helyen előfordulhat havas eső, havazás, hózápor. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal: -7, -3 fok, míg napközben 0-6 fok várható.

Kedden az északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódik, a változóan napos-felhős időben elszórtan számíthatunk záporokra, hózáporokra. Enyhébb lesz a reggel, -3, +3 fok ígérkezik. Kora délután 3-8 fokot mérhetünk. Szerdán is változóan felhős, többfelé szeles időre van kilátás. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, a hegyekben hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet 4-11 fok között alakulhat.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 09:35)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
28 Sz
0
-2
29 V
2
-1
30 H
4
-4
31 K
6
0
1 Sz
7
0
2 Cs
6
-1
jeles nap
3 P
4
-3
4 Sz
3
-5
5 V
3
-5
jeles nap
6 H
5
-4
jeles nap
7 K
4
-4
8 Sz
5
-3
9 Cs
6
-3
10 P
4
-4
11 Sz
6
-2
12 V
7
-2
13 H
6
-1
14 K
7
-2
jeles nap
15 Sz
8
-1
16 Cs
7
-2
17 P
6
-1
18 Sz
9
-2

Hójelentés

Bánkút 38 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 37 cm
Mátraszentistván 40 cm
Sátoraljaújhely 2 cm
Visegrád -

Hószállingózás, kisebb havazás

Szombaton is több helyen előfordulhat hószállingózás, délen, délkeleten havas eső. Jelentősebb hótakaró kialakulása nem valószínű, legfejebb lepelnyi, illetve 1-2 centis hó kialakulására van esély.

Orvosmeteorológia

Szombaton fronthatás nem várható.

Borongós, fényszegény időjárásra készülhetünk, emiatt fáradtabbak, lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk.

Alvászavarok, görcsös panaszok is előfordulhatnak.

A nyirkos, hideg időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, a szeles tájakon élőknél nyugtalanság, ingerlékenység is felléphet.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton is több helyen fordulhat elő gyenge havazás, hószállingózás, havas eső, így sokfelé számíthatunk nedves, vizes, csúszós, átmenetileg helyenként akár síkos, latyakos, esetleg hókásás, havas utakra.

Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

Vezessünk körültekintően, óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet