Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Szombathely
Viharos szelet hoz a front

Viharos szelet hoz a front

Péntekre egy hidegfront hoz elszórt záporokat, de helyenként kisebb eső, havas eső, illetve hózápor is előfordulhat. A nap első felében számíthatunk több napsütésre. Az északnyugatira forduló szél feltámad, erős, többfelé viharos lesz. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Szombaton nyugaton, majd a középső országrészben megnövekszik a felhőzet, a legtovább keleten tarthat ki a napos idő. Napközben a Dunántúl nyugati, északi felén várható helyneként eső, havas eső, majd estétől egyre többfelé valószínű havas eső, havazás. Az északnyugati, majd a nyugatias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Kora délután 2-7 fokot mérhetünk.

Vasárnap újabb hidegfront érkezik az ország jelentős részén viharossá fokozódó északnyugati széllel. Elszórtan kialakulhatnak záporok, néhol hózáporok a napos-gomolyfelhős időben. 5 és 11 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn a déliesre forduló szél csillapodik, de élénk lökések még többfelé kísérhetik. Napközben nyugat felől beborul az ég, estére nyugat felől eső, havas eső, havazás kezdődik. Délután 3-9 fokra van kilátás.
Kiadta: Herrmann Dóra (tegnap 17:48)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
28 P
7
3
29 Sz
6
0
30 V
8
4
31 H
5
-2
1 K
5
-1
2 Sz
3
-1
jeles nap
3 Cs
6
2
4 P
6
1
5 Sz
4
-2
6 V
4
-1
jeles nap
7 H
5
0
8 K
5
-1
9 Sz
5
-2
10 Cs
6
-1
11 P
6
0
12 Sz
6
-1
13 V
5
0
14 H
6
-1
jeles nap
15 K
7
0
16 Sz
6
-1
17 Cs
5
0
18 P
8
-1
Hirdetés

Hójelentés

Este érkezhet kevés hó

Késő este egy hidegfront hatására az ország északi felén várható vegyes halmazállapotú csapadék. Kevés hó a hegyekben és északon, északkeleten hullhat.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfronti hatás várható. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, tompábbak lehetünk, megnőhet a reakcióidő, alvászavar, napközben vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

Ingerültek, feszültek, türelmetlenek lehetünk.

A viharos szél felerősítheti a tüneteket, illetve jelentősen csökkenthet a hőérzeten.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Éjjel vegyes halmazállapotú csapadék, eső, hó, havas eső, néhol ónos eső teheti csúszóssá az utakat. Pénteken napközben elszórtan záporok, havas eső, hózáporok okozhatnak csúszós utakat, helyenként latyakos útszakaszokra kell számítani, illetve a korábban havazás érintette tájakon még előfordulhatnak havas, csúszós, latyakos utak.

Erős, többfelé viharos északnyugati szél csökkenti majd jelentősen a járművek menetstabilitását.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet