Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Meleg idő, elszórt záporok, zivatarok
Hirdetés

Meleg idő, elszórt záporok, zivatarok

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Vasárnap a napos időt nyugaton és keleten, délkeleten zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, helyenként az északnyugati részeken élénkülhet fel. Friss lesz a hajnal, 6 és 13 fok közé hűl le a levegő. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn eleinte elvétve fordul elő zápor, néhol zivatar, majd délután délnyugat felől kezd növekedni a felhőzet, és a Dunántúlon, a középső és déli tájakon többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti-délkeleti szél helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakulhat.

Kedden sok felhő lesz felettünk és az északkeleti tájakat leszámítva többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. 20 és 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 16:42)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Nyári öltözet, esernyő
Nyári öltözet, esernyő
Hirdetés
2 P
31
16
jeles nap
3 Sz
26
16
jeles nap
4 V
28
12
jeles nap
7 Sz
26
18
8 Cs
27
18
jeles nap
9 P
28
18
10 Sz
27
18
11 V
27
18
12 H
28
18
13 K
29
19
jeles nap
14 Sz
29
19
15 Cs
29
19
16 P
29
19
jeles nap
17 Sz
27
20
18 V
29
18
19 H
29
19
20 K
29
20
21 Sz
30
19
jeles nap
22 Cs
30
18
23 P
28
19

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Eperfafélékalacsony
Fenyőfélékközepes
Csalánfélékközepes
Lóromalacsony
Útifűalacsony
Hársnincs
Gombákalacsony
Pázsitfűfélék

A következő napokban a pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas-nagyon magas szintet.

A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora országszerte a közepes tartományban alakul.

A lórom, az útifű és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de az Alternariáé helyenként elérheti a közepes-magas szintet.

Orvosmeteorológia

Péntek estig marad a frontmentes idő, ugyanakkor a fokozottan érzékenyeknél migrén, nyugtalanság jelentkezhet.

Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is.

élutántól légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet, fokozódik a fülledtség.

Záporok, zivatarok környezetében környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Estétől már egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül, megszaporodhatnak a görcsös problémák.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Péntek délután, este elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak, így az érintett térségekben vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Az intenzívebb gócokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, néhol esetleg vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést.

Zivatarok környezetében viharos széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Pénteken is sok napsütés várható a Balatonnál, délután legfeljebb néhol fordulhat elő rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz, csak zivatarfelhők környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 27-29 fok körül alakul. 10 és 16 óra között az UV-sugárzás nagyon erős fokozatot érhet el, ezért ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
22°C
Adria
Adriai előrejelzés

Pénteken is napos-gomolyfelhős időre van kilátás az Adrián, elszórtan lehetnek záporok, zivatarok. Zivatarok környezetében feltámadhat a szél. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Részletes előrejelzés
felhős
26°C
felhős
27°C
felhős
26°C
Horvátország térkép