Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Erős szelet hoz hétvégére a szombati hidegfront

Erős szelet hoz hétvégére a szombati hidegfront

Szombaton egy hidegfront érkezik kevés csapadékkal, de többnyire napos marad az idő. Kezdetben északnyugaton, északon fordulhat elő elszórtan eső, zápor, majd délután főként délen, délnyugaton, a határhoz közel várhatóak záporok, zivatarok. A front mögött többfelé erős, északnyugaton és zivatarok környezetében viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 11-18, délután 25-32 fok várható.

Vasárnap túlnyomóan napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Északkeleten növekedhet meg a gomolyfelhőzet, de legfeljebb jelentéktelen zápor alakulhat ki. Élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 7-15, délután 23-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időt. Napközben többnyire száraz idő várható, de késő este záporok, zivatarok léphetik át a nyugati határt. A szél csak helyenként élénkülhet meg. Hajnalban 6-15, napközben 25-30 fok közötti maximumokra készülhetünk, nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Keddre virradó éjszaka a Dunántúlon és a középső tájakon, reggel keleten, északkeleten fordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. Napközben több órára kisüt a nap, de elszórt záporok, zivatarok még kialakulhatnak. Több helyen élénk, néhol erős lesz a délies szél. Délután 27-31 fok valószínű.
Kiadta: Varga Sándor (ma 17:49)

Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Nyárias öltözet
Nyárias öltözet
Hirdetés
21 Sz
28
16
jeles nap
22 V
26
13
jeles nap
23 H
27
10
24 K
28
13
25 Sz
30
14
jeles nap
26 Cs
26
14
27 P
24
13
28 Sz
24
12
29 V
25
12
jeles nap
30 H
26
13
31 K
26
13
1 Sz
25
14
2 Cs
27
14
3 P
27
15
4 Sz
27
16
5 V
27
16
jeles nap
6 H
28
16
jeles nap
7 K
27
16
8 Sz
29
15
jeles nap
9 Cs
29
15
10 P
29
17
11 Sz
30
17
Hirdetés

Pollenjelentés

Ciprusfélék / Tiszafafélékalacsony
Kőrisalacsony
Nyírközepes
Platánalacsony
Tölgyalacsony
Pázsitfűfélékközepes
Csalánféléknincs
Gombákalacsony
Átmenetileg csökkenő terhelés

A pázsitfűfélék és a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas tartományban alakul.

A tölgy, valamint az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes, a kőris, a nyír, a dió, a platán és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony-közepes.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szombaton északnyugat felől hidegfront érkezik, emiatt a frontérzékenyeknél görcsös fejfájás, hasi- és izomgörcsök egyaránt jelentkezhetnek. A front mögött többfelé megerősödik az északnyugati szél, ami nyugtalanságot, frusztráltságot, fejfájást idézhet elő a szélre érzékenyeknél.

A legtöbb helyen a napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Záporok, zivatarok környezetében azonban fülledté válik a levegő.

Fogyasszunk legalább napi 2-3 liter szénsavmentes, valamint alkoholmentes folyadékot! A napos időben 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, sokfelé nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton egy hidegfront hatására kezdetben északon, északnyugaton alakulhat ki eső, zápor, délután pedig főleg délen, délnyugaton fordulhat elő zápor, zivatar, melyek környezetében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra lehet számítani. Délnyugaton egy-egy heves zivatar is lehet, melyekben hirtelen lecsökkenhetnek a látásiviszonyok, valamint viharos széllökések, vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést.

Zivataroktól függetlenül többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet, melyek jelentősen ronthatják a járművek menetstabilitását.

Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szombaton kezdetben sok felhő lesz az égen, és gyenge eső, záporok is előfordulhatnak. Délután több napsütés ígérkezik, ekkor már nem várható csapadék. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz. Délután 27-28 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. 11 és 15 óra között erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
19°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szombaton egy hidegfront közelíti meg az Adria térségét, melynek hatására megnövekszik a felhőzet. Záporok, zivatarok főleg a késő délutáni, esti órákban alakulhatnak ki helyenként. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Délután 23-28 fokra van kilátás.

Részletes előrejelzés
felhős
23°C
felhős
23°C
felhős
24°C
Horvátország térkép