Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Hirdetés

Szeles idő lesz a front mögött

Szombat napközben egyre kevesebb helyen számíthatunk esőre, záporokra, északkeleten néhol zivatarra. Délutánra többfelé a felhőzet is felszakadozik, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. A nyugati, északnyugati szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Vasárnapra túlnyomóan napos idő várható, fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A megnövekvő gomolyfelhőkből napközben csak néhol alakulhatnak ki záporok, majd este nyugat felől egyre többfelé elered az eső. A nyugati, majd délire-délnyugatira forduló szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 1-7, délután 14-19 fokra számíthatunk.

Hétfő reggel a középső és keleti tájakon lesz esős az idő. Nyugat felől már ekkor elkezd felszakadozni a felhőzet, délután pedig sokfelé kisüthet a nap, de szórványos záporok, néhol zivatarok várhatóak. Az északnyugati szél napközben többfelé viharossá fokozódik. Délután 8-15 fok valószínű.

Kedd hajnalban sokfelé fagyhat, a fagyzugos, szélvédett tájakon -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben napos-gomolyfelhős időre van kilátás elszórt záporokkal, hózáporokkal. Néhol az ég is megdörrenhet. Az északnyugati szél erős, a Dunántúlon és a középső területeken viharos lesz. A csúcshőmérséklet 4-10 fok között alakulhat. Szerda hajnalban is többfelé lehet fagy. Több lesz felettünk a felhő, és elszórtan eső, zápor, kezdetben havas eső, hózápor is kialakulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödik. Délután 7-14 fok ígérkezik.
Kiadta: Időkép (ma 10:11)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Réteges öltözet
Réteges öltözet
Hirdetés
25 Sz
18
13
jeles nap
26 V
19
8
jeles nap
28 K
9
2
29 Sz
12
1
30 Cs
14
6
31 P
17
9
1 Sz
18
10
2 V
17
9
3 H
15
9
4 K
15
8
5 Sz
16
7
6 Cs
17
8
jeles nap
7 P
18
8
jeles nap
8 Sz
20
10
9 V
20
11
jeles nap
10 H
20
10
jeles nap
11 K
20
10
12 Sz
21
10
jeles nap
13 Cs
21
10
14 P
19
10
jeles nap
15 Sz
21
10

Hójelentés

Bánkút -
Eplény 20 cm
Kékestető -
Mátraszentistván 25 cm
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nem várható havazás

Szombaton egy hidegfront hoz esőt, záporokat, de havazni sehol sem fog.

Orvosmeteorológia

Szombaton gyenge hidegfronti hatás várható.

A frontérzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, izom- és hasigörcsök jelentkezhetnek.

A többfelé élénk, helyenként erős nyugati-északnyugati szélben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet a szélre fokozottan érzékenyeknél.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton eleinte sok helyen vizesek, csúszósak lehetnek az utak.

Egy hidegfront hatására többfelé készülhetünk esőre, záporokra.

Délután már kevesebb helyen, inkább csak délnyugaton és keleten, északkeleten alakulhatnak ki záporok, néjol zivatarok, ezek környezetében viszot helyenként hirtelen lecsökkenhet a látótávolság.

Viszont egyre többfelé süt ki a nap, így a napszemüvegekre is szükség lesz.

A több helyen élénk, erős nyugati-északnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet