Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Szürke idő élénk széllel
Hirdetés

Szürke idő élénk széllel

Hétfőn sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az idő, rövidebb-hosszabb napos időszakokra a Dunától keletre eső tájakon van kilátás. Helyenként előfordulhat szitálás, esetleg gyenge eső, hajnalban, reggel néhol ónos szitálás is kialakulhat. A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Hajnalban -4 és +4, kora délután 2 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden keleten, északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap, máshol több felhő lehet az égen, a Dunántúlon borongós tájakkal is találkozhatunk. Számottevő csapadék nem várható, de hajnalban, reggel néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat a ködösebb tájakon. A keleti-délkeleti szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Hajnalra a kevésbé felhős tájakon -5 fok köré hűlhet a levegő, napközben pedig 3-8 fokot mérhetünk.

Szerda reggelre már kevesebb helyen képződhet pára, köd. A nap első felében északkeleten még kisüthet a nap, de délutánra mindenhol beborul az ég, viszont szitálás, gyenge eső csak elszórtan fordulhat elő. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Kora délután 3-8 fok valószínű.

Csütörtökön és pénteken sok felhő lesz az égen, de csak helyenként alakulhat ki szitálás, illetve kisebb eső. Csütörtökön több tájegységünkön élénk lehet az északi-északkeleti szél, de péntekre mérséklődhet, legyengülhet a légmozgás. Napközben 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 17:32)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg öltözet
Meleg öltözet
Hirdetés
28 H
4
1
jeles nap
29 K
6
-1
30 Sz
6
-1
1 Cs
6
-2
2 P
5
0
3 Sz
6
1
4 V
6
2
jeles nap
5 H
7
2
6 K
6
2
jeles nap
7 Sz
4
-1
8 Cs
4
-2
9 P
5
0
10 Sz
6
1
11 V
5
0
jeles nap
12 H
6
1
13 K
3
-2
jeles nap
14 Sz
3
-3
15 Cs
3
0
16 P
4
-1
17 Sz
2
-3
18 V
2
-3
jeles nap
19 H
2
-2

Hójelentés

Bánkút -
Eplény -
Kékestető -
Mátraszentistván -
Normafa -
Sátoraljaújhely -
Visegrád -

Nem várható havazás

Jelentős mennyiségű csapadék nem jön a következő napokban. Helyenként szitálás, gyenge eső, ónos szitálás átmenetileg kialakulhat, gyenge hószállingózás legfeljebb a hegycsúcsokon fordulhat elő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, valamint alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Fejfájás, vérnyomás-ingadozás és izomgörcsök is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Hétfő hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, így ezeken a tájakon korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

Több tájegységünkön szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat, hajnalban, reggel a fagyosabb tájakon ónos szitálás is előfordulhat, így fel kell készülni vizes, csúszós, helyenként akár jeges, nagyon csúszós, balesetveszélyes útszakaszokra is.

A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet