Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Napos, de fagyos lesz a hétfő

Napos, de fagyos lesz a hétfő

Hétfőn hajnalban a nyugati határ mentén szállingózhat a hó, reggelre mindenhol eláll a havazás. Derült, gyengén felhős, száraz idő várható. A légmozgás mérséklődik. A minimumok -15, -2 fok között alakulnak, a hóval borított tájakon és északkeleten lehet a leghidegebb. Délután -5, +1 fok várható.

Kedd hajnalban erős fagyra készülhetünk. A legalacsonyabb hőmérséklet -3, -16 fok között alakul, de az északkeleti határ közelében itt-ott -17, -18 fok is lehet. Reggelre észak felől megnövekszik a felhőzet, napközben néhol északkeleten és az Alföldön alakulhat ki gyenge hózápor, hószállingózás. A légmozgás gyenge marad. Napközben az északkeleti határ közelében -7, -3, máshol -2, +4 fokra számíthatunk.

Szerdára pár fokkal enyhül az idő, kevés hó, havas eső, gyenge eső helyenként a Tiszántúlon és a Tisza vonalában alakulhat ki. A Dunántúl északi felén felélénkül az északnyugati szél. Hajnalban -6, 0, napközben -1, +6 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön melegfront érkezik, többfelé erős, viharos széllökések kísérhetik a nyugatias szelet. Vegyes halmazállapotú csapadék elszórtan előfordulhat, de nagy mennyiség sehol nem várható. Reggel -7 és -1, délután 0 és 7 fok közötti értékeket mérhetünk.
Kiadta: Szabó Bea (tegnap 17:32)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
24 H
0
-7
25 K
1
-8
jeles nap
26 Sz
4
-2
27 Cs
4
-2
28 P
5
-2
29 Sz
4
-3
30 V
6
-3
31 H
5
-1
1 K
5
-2
2 Sz
4
-3
jeles nap
3 Cs
5
-2
4 P
5
-2
5 Sz
6
-1
6 V
5
-1
jeles nap
7 H
6
-2
8 K
5
0
9 Sz
6
1
10 Cs
7
0
11 P
7
1
12 Sz
7
-1
13 V
6
0
14 H
7
-1
jeles nap
Hirdetés

Hójelentés

Kedden szállingózhat a hó

Hétfőn nem érkezik újabb havazás, reggelre nyugatról is elvonul a csapadéktömb. Kedden északkeleten és az Alföldön gyenge hózáporok, hószállingózás alakulhatnak ki.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, de a vérnyomás-ingadozással küzdők rosszullétet tapasztalhatnak, a hideg idő különösen igénybe veszi a keringési rendszert. A reggeli erős fagy fokozhatja a reumatikus és kopásos ízületi fájdalmakat.

A napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, a kisebb szél miatt viszont romolhat a levegőminőség, ami nyálkahártya-irritációt okozhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen, erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn nem jön újabb csapadék, de a korábban havazás érintette tájakon havas, csúszós, latyakos utakra kell számítani. Az erős hajnali fagy miatt több időt érdemes szánni az elindulásra, ahol kell, melegítsük a motort, olvasszuk le a jeget az autóról! A napos tájakon érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet