Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Hidegfront jön záporokkal, zivatarokkal

Hidegfront jön záporokkal, zivatarokkal

Kedden egy hidegfront hatására gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb számban a Dunántúlon és késő délutántól a keleti, északkeleti tájakon. Élénk, több helyen erős, zivatarok idején viharos lökések kísérik az északnyugati szelet. Délután 24-37 fok várható, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton, északnyugaton már jelentősen visszaesnek a maximumok.

Szerdán eleinte a Dunától keletre fordulhat elő még több helyen eső, zápor, helyenként zivatar, a Dunántúlon már csak néhol, több napsütés is itt várható. Gyakran erős lökések kísérhetik az északias szelet. Hajnalban 15-21, délután 25-31 fokot mérhetünk.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, helyenként egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél élénk, északnyugaton erős lesz. A maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken és a hétvégén is gyakran feltámadhat a szél. Sok lesz a napsüótés, de időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és néhol futó záporok is kialakulhatnak. A hajnalok frissek lesznek, délutánonként 25-30 fok várható.
Kiadta: Időkép (tegnap 19:42)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Lenge öltözet, esernyő
Lenge öltözet, esernyő
Hirdetés
6 Sz
30
18
7 Cs
28
17
8 P
27
15
9 Sz
28
16
10 V
27
16
11 H
27
15
12 K
28
16
13 Sz
30
17
jeles nap
14 Cs
31
18
15 P
32
19
16 Sz
32
19
17 V
33
19
18 H
33
20
19 K
32
19
20 Sz
31
19
21 Cs
31
19
22 P
30
19
23 Sz
30
19
24 V
30
19
25 H
29
19
jeles nap
26 K
28
18
Hirdetés

Pollenjelentés

Pázsitfűfélékközepes
Csalánfélékközepes
Útifűalacsony
Lóromalacsony
Hársalacsony
Szelídgesztenyealacsony
Libatopfélékalacsony
Gombákextrém
Csalánfélék és gombák

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja a közepes-magas, a pázsitfűféléké, az útifűé, a hársé és a szelídgesztenyéé pedig az alacsony-közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma több helyen eléri a nagyon magas szintet.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Kedden nyugat felől egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül.

Vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, erős fejfájás, izom- és hasi görcsök léphetnek fel, növekszik az infarktusveszély.

A szeles időben fokozódhatnak a panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Keleten, délkeleten még kitart a hőség, itt a migrén és a dekoncentráltság, valamint az elviselhetetlen fáradtság ronthatja a komfortérzetet, sokan tapasztalhatnak hőkimerülést is.

Növekszik a fülledtség is, záporok, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota.

Ők tartózkodjanak ilyenkor zárt térben.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között az északnyugati tájak kivételével nagyon erős, extrém lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

Közlekedésmeteorológia

Kedden egy hidegfront hatására kezdetben a Dunántúlon, délután már máshol is több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Környezetükben vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, az intenzívebb gócokban hirtelen lecsökkenhet a látótávolság, vízátfolyások keletkezhetnek az utakon.

Többfelé élénk, erős, zivatarok idején viharos északnyugati szél csökkentheti jelentősebb mértékben a menetstabilitást.

A Dunától keletre és délen több órára kisüt a nap, így érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Napon a járművek hamar felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Kedden egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. Az északnyugati szél élénk, erős, zivatarok idején viharos lehet. Megszűnik a kánikula, a csúcshőmérséklet 25-28 fok körül alakul.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
26°C

Hirdetés
(hirdetés)

Hirdetés
(hirdetés)

Adria
Adriai előrejelzés

Kedd délelőtt az északi partszakaszon felhősebb időre van kilátás záporokkal, zivatarokkal, majd délutánra itt is csökken a felhőzet, kisüt a nap. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, csapadék nem várható. Feltámad az északnyugati szél. Délután 29-37 fok várható.

Részletes előrejelzés
felhős
30°C
felhős
33°C
felhős
32°C
Horvátország térkép