Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Télies adventi vasárnap
Hirdetés

Télies adventi vasárnap

Vasárnap délelőtt sokfelé számíthatunk csapadékra. Északon, északkeleten havazás lesz a jellemző, délen és keleten hó, havas eső, eső is lehet, míg délnyugaton eleinte ónos eső eshet. Délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, de a Dunától keletre ekkor még marad a borongós, párás idő és többfelé várható eső, havas eső, északkeleten havazás. A Dunántúl északi felén megélénkülhet a szél. Napközben -1 és +7 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő, csak rövid időszakokra süthet ki a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, északon havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Kedden a nap első felében országszerte sok napsütésre van kilátás, majd délután délnyugat felől felhők érkeznek a Dunántúl és az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon a délután második felében és este egyre többfelé elererd az eső. Kezdetben a Dunától keletre elszórt záporok kialakulhatnak, északon reggel ónos eső sem kizárt, majd délután északkeleten néhol lehet még egy-egy futó zápor. A nyugati-délnyugati szél északon, északkeleten élénk, erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakulhat.

Szerdán szükség lesz az esernyékre, enyhébb, ám esős időre van kilátás. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 9 fok között alakulhat. Csütörtökön már csak helyenként számíthatunk csapadékra, a nap is előbújhat a felhők közül. A néhol kissé szeles időben 3-9 fokra van kilátás a legmelegebb órákban.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 09:36)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli öltözet, esernyő
Meleg, téli öltözet, esernyő
Hirdetés
10 V
3
0
jeles nap
11 H
4
0
jeles nap
12 K
9
2
13 Sz
6
4
jeles nap
14 Cs
7
4
15 P
4
1
16 Sz
4
-1
17 V
5
2
jeles nap
18 H
7
3
19 K
6
1
20 Sz
5
0
21 Cs
4
-1
jeles nap
22 P
4
0
23 Sz
4
0
24 V
6
2
jeles nap
25 H
11
5
jeles nap
26 K
10
6
jeles nap
27 Sz
11
5
jeles nap
28 Cs
8
5
29 P
8
3
30 Sz
6
1
31 V
6
0
jeles nap

Hójelentés

Helyenként havazhat

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon és északkeleten havazásra. A havazással érintett tájakon általában csak néhány centiméternyi friss hó hullhat, és csak kevés helyen, elsősorban a magasabb hegyeinkben alakulhat ki 5 cm-t meghaladó friss hótakaró.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomásproblémák, görcsös-, illetve gyulladásos jellegű panaszok, szédülés, rosszullét, fáradékonyság, dekoncentráltság és alvászavar egyaránt jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Felerődöshetnek az ízületi jellegű problémák is.

Megterhelő nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a szürke, csapadékos idő többfelé lehangoltságot, kedvtelenséget okozhat.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, északon és északkeleten havazásra, délnyugaton eleinte ónos esőre is, emiatt vizes, csúszós, síkos, jeges, illetve latyakos, hókásás, havas útszakaszokra egyaránt számtani kell.

Aki teheti az ónos esővel érintett tájakon inkább ne induljon útnak! Reggelre helyenként pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat, de a csapadékhullás során is romlanak a látási viszonyok.

Egyes tájegységeinken élénk lehet a változó irányú szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A téliessé vált körülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet