Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek
Budapest
Élvezzük a napos időt
Hirdetés

Élvezzük a napos időt

Kedden sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de északkeleten, keleten - főleg délutántól - felhők zavarhatják a napsütést. Csapadék nem várható. Keleten és északnyugaton többfelé élénk lehet az északias szél. Kora délután -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Éjjel északkeleten, szerdára virradóra a Dunántúlon, elsősorban délnyugaton szállingózhat a hó. Szerdán napközben is sok napsütés várható, csupán eleinte nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen. Később csapadék már sehol sem várható. Többfelé megélénkül a keleti-északkeleti szél. Hajnalban -5, -10 fokig hűl a levegő, de a fagyzugos helyeken és a hegyekben ennél hidegebb is lehet. Napközben a csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Csütörtökön országszerte derült, napos idő várható, felhő sem lesz az égen. Északnyugaton megélénkülhet a délies szél. A hajnal ismét erősen fagyos lesz, délután 1-6 fokra számíthatunk.

Pénteken is napos idő várható, de már többfelé megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél. Kissé tovább enyhül az idő, csúcshőmérséklet ezen a napon 3 és 7 fok között alakul. Hétvégén egy hidegfront súrolhat bennünket, de lényeges változás nem valószínű.
Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (ma 09:10)

Hirdetés
Mit vegyek fel ma? Meleg, téli ruha
Meleg, téli ruha
Hirdetés
7 K
2
-9
jeles nap
8 Sz
4
-6
9 Cs
4
-8
10 P
5
-7
11 Sz
5
-6
12 V
7
-1
jeles nap
13 H
7
-3
14 K
8
-2
jeles nap
15 Sz
9
-1
16 Cs
9
-1
17 P
9
0
18 Sz
9
0
19 V
9
0
jeles nap
20 H
10
0
21 K
10
1
22 Sz
11
2
23 Cs
8
3
24 P
8
2
jeles nap
25 Sz
7
-1
26 V
8
-1
27 H
8
0
28 K
10
2

Hójelentés

Bánkút 44 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 41 cm
Mátraszentistván 100 cm
Sátoraljaújhely 7 cm
Visegrád 30 cm

Legfeljebb hószállingózás

Éjjel északkeleten, szerdára virradóra a Dunántúlon, elsősorban délnyugaton szállingózhat a hó, de jelentősebb mennyiség sehol sem várható.

Orvosmeteorológia

Kedden frontmentes idő várható, de a hideg, fagyos idő miatt az érzékenyek körében izomgörcsök, végtagfájdalmak jelentkezhetnek, felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A szelesebb keleti és északnyugati tájakon fejfájás és vérnyomás-problémák is előfordulhatnak, romolhat a hő- és komfortérzet.

A sok napsütés viszont jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden is országszerte száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

Keleten és északnyugaton többfelé kísérhetik élénk lökések az északi-északkeleti szelet, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes lehet vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk elegendő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet