Hirdetés
Település
Népszerű hazai üdülőhelyek Népszerű európai üdülőhelyek

Több órára kisüt a nap

Szerdán az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de kezdetben elszórtan délkeleten és északkeleten, a délután második felétől pedig helyenként a nyugati tájakon alakulhat ki kisebb eső, zápor. Estétől a Dunántúlon egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Sokfelé élénk, erős lesz a délies szél. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban 5 és 12, délután 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön ismét csapadékosabbra fordul az időjárás. Sok lesz felettünk a felhő, és többfelé kell számítani esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is. Elsősorban az Alföldön és a Dunántúl délkeleti tájain lehet élénk, erős a nyugati-délnyugati szél. Délután 15 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, a déli, délkeleti és keleti tájakon lehet a legmelegebb.

Pénteken is túlnyomóan felhős időre van kilátás, több tájegységünkön is kialakulhat elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is. Helyenként élénk lehet a változó irányú szél. A csúcshőmérséklet 16 és 25 fok között valószínű, északnyugaton lehet a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb az idő.

Hétvégén változóan napos-felhős időben lehet részünk. Szombaton több tájegységünkön, vasárnap csak elszórtan alakulhat ki átmenetileg eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Többfelé szeles lesz az idő. Délutánonként 18 és 25 fok közötti maximumokra van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 18:44)

Hirdetés
Legfrissebb hírek
Hirdetés
Mit vegyek fel holnap? Őszi öltözet
Őszi öltözet
Hirdetés
28 Sz
19
9
jeles nap
29 Cs
19
12
jeles nap
30 P
21
10
1 Sz
21
12
2 V
22
12
3 H
18
11
4 K
17
9
5 Sz
17
7
6 Cs
17
6
7 P
17
6
8 Sz
18
6
9 V
18
6
10 H
18
7
11 K
18
7
12 Sz
18
8
13 Cs
18
8
14 P
18
8
15 Sz
18
8
16 V
19
10
17 H
17
10
18 K
18
9
19 Sz
16
9
Hirdetés

Pollenjelentés

Csökkenő terhelés

Az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért, koncentrációja országosan az alacsony-közepes tartományba esett vissza.

A lágyszárú allergének virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas tartományban alakul.

Hirdetés

Orvosmeteorológia

Szerdán napközben időjárási front nem lesz felettünk, de az érzékenyek körében ízületi panaszok, keringési problémák és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

Fejfájás, migrén is jelentkezhet, a szelesebb tájakon élők körében pedig tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A szeles időben csökken hő- és komfortérzetünk, de a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán kezdetben elszórtan délkeleten és északkeleten, a délután második felétől pedig helyenként a nyugati tájakon alakulhat ki kisebb eső, zápor, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak, viszont estétől a Dunántúlon egyre többfelé kell számítani csapadékra, így vizes, csúszós utakra.

Többfelé élénk, erős lesz a délies szél, mely ronthatja a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet, mely átmenetileg korlátozott látási viszonyokat okozhat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Várható hőmérséklet
Balaton
Balatoni előrejelzés

Szerdán a nap első felében sok napsütésre van kilátás, majd délután megvastagszik a felhőzet, de csak estétől fordulhat elő csapadék a tó térségében. Napközben élénk, erős lökések kísérhetik a délies szelet. Hajnalban 7-9, délután 18-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Részletes előrejelzés
Balaton térkép
Vízhőmérséklet
15°C
Adria
Adriai előrejelzés

Szerdán és csütörtökön gyakran megnövekszik a felhőzet az Adria térségében, és szerdán kevesebb, csütörtökön több helyen is kialakulhat eső, zápor, zivatar. Többfelé élénk, erős lehet a szél. Délutánonként 16-22 fokot mutathatnak a hőmérők.

Részletes előrejelzés
felhős
20°C
felhős
23°C
felhős
23°C
Horvátország térkép